Meniu

Aqualand Deva – Relaxare şi sănătate prin masaj

 Masajul ajută la eliminarea stresului şi a oboselii, având şi un efect terapeutic

 

Tipuri masaje:

 

Relaxare – Anticelulitic – Terapeutic – Reflexoterapie

 

Masajul pentru relaxare

Masajul pentru relaxare, asa cum îi spune şi numele, reuşeşte să detensioneze întregul corp şi să dea vigoare şi forţă organismului. Ajută, într-o mare măsură, la eliminarea stresului şi a oboselii, având pe deasupra şi un efect terapeutic, acela de a stimula circulaţia sangvină şi de a ajuta la eliminarea toxinelor. Masajul de relaxare şi masajul de întreţinere se aseamănă, într-o mare măsură, însă sunt şi câteva mici diferenţe: masajul de întreţinere ajută la menţinerea elasticităţii pielii, la tonifierea musculaturii şi la buna mobilitate a articulaţiilor, iar cel de relaxare înlătură în primul rând oboseala prin relaxarea sistemului nervos şi a sistemului endocrin, eliminând o serie de hormoni care induc starea de bine.

 

Beneficiile masajului anticelulitic

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul ţesutului adipos şi de a îndepărta celulita într-o proporţie cât mai mare. Terapeutul acţionează asupra zonei afectate (picioare, fese, braţe sau abdomen) cu mâinile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), în sesiuni repetate, astfel încât să reducă treptat aspectul de coajă de portocală.

 

Manevrele efectuate de terapeut au o viteză susţinută şi variază de la o presiune superficială, la mişcări rapide şi mai intense, până la manevre plăcute, cu efect relaxant.

 

Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, ceea ce conduce la reducerea şi eliminarea depunerilor grase în timp. Presiunea directă şi mişcările circulare eliberează tensiunea locală de la nivelul muşchilor, facilitând buna trecere a fluxului sanguin.

 

Un alt efect pozitiv al masajului anticelulitic este acela că stimulează sistemul limfatic şi ajută la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Astfel, apa reţinută în ţesuturi este o altă problemă rezolvată prin acest tip de masaj. Alte beneficii importante sunt:

 

– Influenţarea metabolismului celular şi al sistemului glandular. Ajută la scaderea în greutate.

– Activarea sistemului venos pentru o mai bună eliminare a reziduurilor metabolice de la nivel celular.

– Ameliorarea elasticităţii şi tonusului pielii, precum şi a sănătăţii ţesuturilor subcutanate.

 

Întrucât masajul anticelulitic ajută la eliminarea toxinelor dintre ţesuturi, iar celulita se formează şi din pricina acumulării excesive de toxine, se poate preveni cu ajutorul sau formarea altor depuneri adipoase inestetice pe viitor. În plus, pentru că este un tratament local, permite obţinerea remodelării corporale dorite, insistându-se asupra zonelor cu probleme.

 

Eficacitatea masajului anticelulitic creşte cu ajutorul cremelor şi uleiurilor speciale, precum şi prin asocierea acestuia cu alte tratamente eficiente în eliminarea celulitei, asa cum sunt electrostimularea sau împachetările. Masajul anticelulitic aduce rezultate mai bune şi prin combinarea lui cu exerciţii de forţă şi cardio.

 

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic este o soluţie alternativă indicată în multe probleme de sănătate. Înainte de a se recurge la această terapie, specialiștii au în vedere tipul afecțiunii de care suferă pacientul și de ceea ce se dorește să se obțină în urma efectuării ședințelor de masaj: efecte benefice pe termen scurt (spre exemplu, reducerea inflamației sau a durerii) sau pe termen lung, ca terapie adjuvantă, folosită în asociere cu alte proceduri terapeutice (kinetoterapie, fizioterapie, acupunctură sau reflexoterapie).


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*