Meniu

Nea Tudose, guvernăm și noi ceva ?

O fi premierul Tudose feblețea tuturor „drojderilor” din România, care sunt convinși că unu’ de-al lor a demonstrat că se poate, dar eu cred că ocupațiunea principală a premierului este cea de meseriaș în alba-neagra.

Uite impozitul pe cifra de afaceri, nu e impozitul ! Uite taxa de solidaritate, nu e taxa de solidaritate ! Și tot așa, la nesfârșit, de stă românu’ și se uită la guvern și nu mai știe care are, care n-are ! Deocamdată se pare că bugetarul are ! Dar numai deocamdată…

În esență, un astfel de comportament din partea unui premier dovedește că nea Tudose habar n-are cu ce se mănâncă guvernarea. Cel mult, probabil, ar ști cu ce se bea. Dar de mâncat…nici vorbă.

Grav este că, bălăngănind printre decizii, nea Tudose produce adevărate tsunami-uri prin economia patriei. Colac peste pupăză, se pare că în timp ce bugetarilor le sunt umplute buzunarele, premierul Tudose a pus ochii pe banii privaților și se pregătește să-i ardă la buzunare.

Pentru că, până la urmă, un lucru este cert: mediul privat va trebui să se scobească prin buzunare pentru a plăti huzurul bugetarilor. Este, dacă vreți, o situație similară cu cea a guvernării liberalului Tăriceanu, când bugetarilor li s-a dat cu două mâini pe motiv că economia duduia. Și a tot duduit de-am intrat în criză.

Ce lipsește ? Nimic despre investiții, nimic despre mediul privat.

Ce urmează ? Păi dacă deficitul bugetar se adâncește, dacă economia se împotmolește, urmează inflație și criză economică. Vom ajunge în situația în care banii îndesați în buzunarele bugetarilor nu vor mai avea nicio valoare. Sau, pe limba premierului Tudose: ce mi-e mia, ce mi-e suta !

Tiberiu Stroia


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*