Meniu

Din ciclul: La porțile deschise, nu dă năvală nimeni !

În criză de adepți, Heiuș a deschis porțile partidului

O vară caniculară bântuia prin sediul PNL Hunedoara, iar femeia de serviciu mătura agale ultimele discursuri nerostite de mai marii liberali. De altfel, pe ușile larg deschise ale partidului, nici măcar vântul nu îndrăznea să intre de teamă că-i va trimite coana Leonora vreo factură ceva.

Ideea asta cu ușile larg deschise o agasa pe Floricica, femeia de serviciu. A dracu’ și politica asta, bombănea Floricica, în timp ce ștergea de praf sigla partidului. “Parcă mai ieri, stătea Moloț cu lacătul pe ușă și meșterea la diplomatul lui Rușanu. Astăzi, Heiuș îmi dădu ordin să țin ușile larg deschise, iar dacă intră cineva să-i pun adeziunea în față. N-au intrat decât niște cerșetori care mi-au zis de la obraz că nu intră în politică pentru că ei sunt oameni cinstiți”.

Nici nu se apucă bine de șters paharele, că pe ușa partidului intră chiar Lucian Heiuș, “șăfu’ hăl mare” , cum îl numea Floricica.

 • Bună ziua, Floricico, zise, supărat nevoie mare, Heiuș, în timp ce se așeza agale pe un scaun. Ia zi, a venit cineva ?

 

 • Nimeni dom’ șăf ! Nici măcar o muscă. Mai aveam și eu cu cine schimba o vorbă. De fapt, dacă mă gândesc bine, a trecut p-aci, în mare viteză, cona Leonora. Adică Carmen Hărău, senatorul tuturor hunedorenilor, vreau să zic.

Și ce-a vrut, întrebă curios Heiuș.

 

 • Plângea de m-am gândit că nici ei nu i-o fi intrat salariu’. De fapt, ca s-o spun pe aia adevărată, ea avea treabă cu mătăluță. Că a zis, așa printre sughițuri, că matale stai ministru la umbră. Și na, cu căldurile astea….

 

 • Nu ministru la umbră, Floricico ! Ministru din umbră !

 

 • Tot un drac, șăfule ! Important e că aveai umbra cu matale !

 

 • Mă rog, mă rog, zise Heiuș dând din mână a lehamite. Mă așteptam totuși să-mi spui că a venit cineva să se înscrie în partid. Că de-aia țin ușile deschise, explică șeful liberalilor.

 

 • N-a venit nimeni dom’ șef. Că mă și gândeam să-i luăm cu japca, așa cum mă lua pe mine, pe vremuri, Pardalian și mă ținea răpită vreo câteva ore apoi mă dezrăpea și mă trimitea acasă.

 

 • Ei nu putem să facem asta. În politică se intră de bunăvoie.

 

 • Nu vrea lumea să fie bogată, dom’ șăf ! De aia nu intră în politică. Vrea așa săraci și să trăiască din ajutoare.

 

 • Știi ceva, Floricico, zise Heiuș, disperat de direcția spre care alunecase conversația. Eu zic să te duci acasă și să închizi ușile partidului. Nu mai are rost. Facem politică cu ce avem.

 

 • Ai dreptate dom’ șăf. Dacă nu vor să intre, atunci să iasă. Aaaa, era să uit ! Acu’ vreo trei ore a sunat unu’ tocmai din Arabia Saudită. Mi-a zis că-l cheamă Alin Simota și m-a rugat să-ți transmit ceva. Cică vine acasă și vrea să-i pregătești scaunu’ de șăf la Petroșani ! Vezi, dom’ ministru că nu e totul pierdut ?

 

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare !

Tiberiu Stroia


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*