Meniu

Mă, ia stați așa ! Da’ pe șoferul lui Oancea l-ați sondat ?

În sfârșit ! Cu sondajul la purtător, Tiberiu Balint a prezentat candidatul PNL pentru eventualele alegeri pentru Primăria Deva.

E vorba de Florin Oancea, un fel de „conservă” reactivată după cinci ani de pribegie, în care a reușit să-l ierte chiar și pe Moloț, cu gândul că baronul de Hunedoara îi va face rost de un ciolan de ros. N-a fost să fie, iar drumul lui Oancea prin ALDE a a luat sfârșit după numai câțiva pași…politici.

Florin Oancea, fostul viceprimar al Devei, care, pe perioada mandatului, s-a făcut remarcat printr-o creștere halucinantă a cifrei de afaceri a firmei pe care o administra și, evident, prin faptul că și-a trimis șoferul, în locul lui, la examenul de masterat.

Curios, după ce a pierdut fotoliul de viceprimar și a intrat în conflict direct cu Moloț, s-au dus dracului și afacerile !

Cât despre schema cu șoferul trimis, așa la mișto, să susțină un exament de masterat în locul lui, ea nu face decât să creioneze profilul de candidat al lui Florin Oancea.

Un șmecheraș, cu aere de masterand, care nu are niciun punct de reper în ceea ce presupune adevăratele valori ale societății.

Pentru că, în esență, în momentul în care îți trimiți șoferul să susțină un examen de masterat în locul tău, ai aruncat o flegmă imensă peste tot ceea ce presupune corectitudine. Și mai ales, ai sfidat miile de tineri care își tocesc coatele pe băncile facultăților sperând că, dacă vor obține rezultate bune, vor avea un viitor asigurat.

Florin Oancea reprezintă, practic, acea categorie de personaje care consideră că învățământul e pentru proștii care au nevoie de o diplomă cu care să-și mascheze incompetența.

Și din păcate „genul” Florin Oancea îl întâlnim peste tot în instituțiile publice. Incompetenți, aroganți, cu diplome obținute contra-cost pe la facultăți obscure, incapabili să înțeleagă, darămite să-ți mai și rezolve problema cu care ești plimbat de la un birou la altul.

Acuma, Balint zice că Oancea stătea cel mai bine în sondaje. Mă rog, așa o fi ! Oricum era interesant să-l fi sondat și pe Ionică, șoferul lui Oancea. Cine știe, poate șoferul ar fi stat mai bine !

Tiberiu Stroia


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*