Meniu

Dilema candidatului PSD la Primăria Deva: A fi sau a nu fi în scorul partidului

Ovidiu Moș, Radu Barb și Emil Stoica sunt social-democrații hunedoreni  pe care Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara i-a scos la încălzire pentru competiția electorală ce va avea loc la Deva.   Intermiar la conducerea municipiului Deva, Ovidiu Moș pleacă teoretic cu cele mai mari șanse în această competitițe internă. Radu Barb, secretar executiv în PSD Hunedoara pare însă să vină puternic din urmă, mizând să-i ia fața colegului său de partid Ovidiu Moș, printr-o campanie de imagine și mesaje menită să-l aducă în atenția devenilor. În ceea ce-l privește pe Emil Stoica, acesta dă de înțeles că nu a aflat încă de competiția internă din partid.

Ovidiu Moș crede în șansa lui de a rămâne primar la Deva

“Jocul de glezne” pe care Radu Barb îl face în fața colegului său de partid Ovidiu Moș nu pare să-l intimideze pe interimarul aflat la conducerea primăriei. Folosind o metaforă aș putea spune că mişcarea browniană inițiată  de Radu Barb la Deva, prin campania de imagine demarată în forță,  a fost percepută de Ovidiu Moș ca un bâzâit de țânțar, pe care deși nu-l vezi și încerci să nu-l bagi în seamă, te irită. De aici și până la o delimitare a interimarului aflat la conducerea municipiului Deva de social-democrații hunedoreni nu poate fi decât un pas. Sau mai bine spus următorul sondaj de opinie. Pentru că este greu de crezut că Ovidiu Moș va accepta un sondaj de opinie care să-l dea pe Radu Barb în fruntea clasamentului.

Radu Barb pare hotărât să fie candidat la Deva

Prima provocare a secretarului executiv PSD Hunedoara Radu Barb, respectiv aceea de a se face cunoscut devenilor pare să fie un succes. Sondajul prezentat de liberali îl dă pe Radu Barb cu o cotă de notorietate la Deva undeva în jurul a 40 la sută.  Un procent spectaculos  dacă luăm în considerare faptul că această creștere s-a realizat într-un timp foarte scurt.

Ce pare să fi uitat sau dă de înțeles că neglijează Radu Barb, este că notorietatea nu-ți bagă votul în urnă. Pentru că nu este de ajuns să te cunoască lumea ca să te și voteze. Mai trebuie să-i și convingi pe deveni că știi cu ce se mănâncă administrația publică locală. Ori, la acest capitol, din punctul meu de vedere, Radu Barb nu poate fi comparat cu Ovidiu Moș, care în ultimii cinci ani a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Deva.

Rămâne de văzut dacă  secretarul executiv al PSD Hunedoara va reuși să iasă din zona de campanie electorală și va prezenta devenilor o viziune de dezvoltare a orașului.

Emil Stoica, rămâne la nivel de soluție de avarie pentru PSD

Cu un mesaj de campanie care i-a băgat în ceață anul trecut pe deveni, medicul Emil Stoica pară să aibă o dilemă. Probabil, încă se mai întreabă de ce devenii nu au fost la alegerile locale de anul trecut pe lungimea de undă: 21.16.

Revenit la matcă, adică la profesia de medic , după ce s-a lepădat de haina de politician, Emil Stoica dă de înțeles că pentru deveni a rămas de neînțeles. Ăsta poate fi, zic eu, motivul pentru care deși este obișnuit cu starea de urgență, n-a decretat-o încă și în această precampanie electorală. Tocmai de aceea cred că, medicul Stoica nu este intersat de această competiție electorală și rămâne doar la nivel de soluție de avarie pentru partid.

Va fi sau nu va fi candidatul în scorul partidului ?

Greu de crezut acest lucru,  având în vedere faptul că la această dată votul politic al PSD-ului la Deva este unul astronomic, pentru un partid care aproape că nu conta în municipiul reședință de județ.

Problema este însă că votul politic nu va fi suficient pentru ca acest partid să câștige municipiul Deva. Are nevoie de candidat. Cine va fi acesta rămâne de văzut. Dacă Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara va scoate un candidat cu “ forcepsul” din sondajul care se anunță a fi prin septembrie, sunt șanse mari ca PSD-ul să piardă ceea ce de fapt nu a avut niciodată: Primăria Deva

Iulian Stroia

 

 

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*