Meniu

Va fi Răzvan Mareș soluția liberalilor pentru alegerile parțiale din municipiul Deva ?

Un sondaj de opinie ce se desfășoară în municipiul Deva la comanda PNL Hunedoara relevă faptul că liberalii hunedoreni au fost prinși și de această dată în offside. Cert este că după ce social-democrații hunedoreni i-au bătut la “fundul gol” în alegerile parțiale din Lupeni și Sălașu de Sus, liberalii hunedoreni încearcă să “tragă de brăcinari pentru ca alegerile de la Deva să nu-i prindă cu pantalonii în vine”.

Fără cadre de nădejde în PNL Deva

 Cu siguranță principala problemă a liberalilor din Deva o reprezintă lipsa acută de oameni cu notorietate și o carieră politică solidă în spate. Acest fapt este confirmat și de președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș care a prezentat numele liberalilor ce sunt sondați la Deva. Aceștia sunt doi: Dorin Gligor și Tiberiu Balint. O primă concluzie  ar fi că  în organizația municipală PNL Deva, prezentată ca fiind cea mai puternică organizație din județ, nu se stă la coadă pentru o candidatură la primărie.

Sau am putea crede că la Deva cu cât te stăduiești mai mult  să-i numeri pe liberalii cu potențial electoral îți dă cu virgulă.  Adică, după ce ai ajuns la numărul doi constați că  restul nu mai contează.

Dorin Gligor posibil candidat la Deva

 Fără a fi supus în cariera sa politică testului suprem, cel al alegerilor, Tiberiu Balint poate fi doar o soluție de avarie a liberalilor deveni la aceste alegeri parțiale. Asta în pofida faptului că Tiberiu Balint  este singurul liberal devean care și-a construit o carieră politică și este din punctul meu de vedere un bun comunicator. Cu toate acestea, “umbrele trecutului”  îl obligă pe Tiberiu Balint să mai stea o perioadă de timp în “carantină”. Tocmai de aceea singura variantă plauzibilă a liberalilor deveni rămâne candidatura lui Dorin Gligor. Cu siguranță acest lucru va fi relevat și de sondajul de opinie aflat în curs de desfășurare. Asta în condițiile în care, liberalul Dorin Gligor este dispus să riște o astfel de aventură electorală. Pentru că, din punctul meu de vedere, la cum arată organizația municipală Deva, este greu de crezut că liberalii au șansa de a câștiga această competiție electorală.

Viceprimarul Răzvan Mareș curtat de PNL Hunedoara ?

  La modul în care Lucian Heiuș,  președintele PNL Hunedoara “îi face cu ochiul” viceprimarului Răzvan Mareș aș putea spune că liberalul a simțit potențialul electoral al acestuia. Declarația liderului PNL Hunedoara cu privire la Răzvan Mareș îmi întărește convingerea că acesta ar putea fi cooptat în echipa PNL la alegerile parțiale din Deva. Cu un bagaj electoral din zona fostului edil al municipiului Deva  și cu cel consolidat în jurul său în ultimul an, viceprimarul Răzvan Mareș ar putea fi un candidat viabil pentru PNL la aceste alegeri parțiale. Asta în condițiile în care PNL Deva mai reprezintă ceva în municipiul reședință de județ.

Iulian Stroia

 

 

 

 

 « (Stirea precedenta)Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*