Meniu

SĂLAȘU DE SUS: Vetuța Stănescu face un balans între urban și rural și dă peste cap teoria conform căreia în ultimul deceniu s-a înregistrat o migrație de la sat spre oraș

Cu doar câteva zile înainte de alegerile parțiale din Sălașu de Sus, Vetuța Stănescu consilier județean PNL dovedește dragoste față de locurile natale. Liberalul face un transfer de locație de la Deva la Sălașu îmbrățișând probabil ideea filosofico-liberală: Prin noi înșine.

O relocare ce poate fi obiect de studiu pentru cei care cercetează fenomenul migrației din mediul rural spre cel urban. S-ar demonstra astfel că  teoria respectivă nu a fost bine fundamentată existând perioade când migrația se desfășoară  în sens opus.

Concluzia ar putea șoca și specialiștii care încă mai cred că dacă încurajăm natalitatea am putea reduce  decalajul de vârstă din mediul urban. Adică cum ar veni, la ce să mai aștepți zeci de ani să crească ăia micii pentru a împrospăta populația când se dovedește că alegerile locale rezolvă această situație în doar câteva zile.

Când speri la o minune, nu reușești decât să te faci de minune

După ce au stăpânit județul vreme de 12 ani, liberalii hunedoreni au reușit să piardă cam tot ce se putea pierde la alegerile locale de anul trecut. Intitulându-se un partid de dreapta, PNL Hunedoara a dat dovadă de stângăcie în relația cu alegătorul  care le-a satisfăcut  dorința de a rămâne pe eșicherul politic ca  partid de dreapta și “i-a tras pe dreapta” pentru următori patru ani.

În încercarea de a dovedi că prin județ încă mai bântuie o doză de liberalism, cei din  PNL Hunedoara privesc spre alegerile parțiale din Lupeni și Sălașu de Sus ca la o minune. O minune care să le dea speranța că hunedorenii au uitat ce a însemnat liberalismul în județul Hunedoara.

Tocmai de aceea, din punctul meu de vedere, în politică, când speri la o minune nu poți decât să te faci de minune .

Iulian Stroia

 

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*