Meniu

Reacția unui locuitor din Sălașu de Sus la sondajul de opinie prezentat de o gazetă: Voi ăștia de la PNL cred că v-ați uitat la un film cu Tom si Jeri

Campania electorală din comuna Sălașu de Sus reușește să ne aducă zâmbetul pe buze și de ce nu să demonstreze încă odată că oamenii nu mai pot fi păcăliți cu trucuri ieftine.

Cu sondaju’ …la analiză

Un sondaj de opinie prezentat de o gazetă ca fiind în exclusivitate a generat în spațiul virtual o polemică între cititori și redacția respectivă. Urmărind firul discuțiilor suntem îndreptățiți să credem că cititorii lor sunt mult mai intelegenți decât cei care au redactat știrea respectivă.

Înainte de a-și depune candidatura Ioan Tirea era „pe cai mari” . După ce și-a depus-o…. rămâne să aflăm

Sondajul la care gazeta cu pricina face referire îl dă câștigător cu 41 la sută pe candidatul PNL, Ioan Tirea și probabil ca să nu se supere nimeni, restul de procente este distribuit între ceilalți doi contra-candidați .  Este bine spunem noi, mai ales că dacă tot ți-au rămas 59 de procente nu se face să nu dai și la alții. La ce să te mai  încurci cu nehotărâții sau cu cei care spun că nu votează și vorba aia, la final  să îți dea cu virgulă.  Și cum aritmetica este destul de simplă, rezultatele au ieșit surprinzător de bine.

Ce-i lipsește respectivului sondaj ca să fie un sondaj ?

În mare parte au dedus cititorii respectivei gazete, care așa cum am spus au dovedit că știu cu ce se “mănâncă“ un sondaj de opinie.  Interesant este faptul că sondajul este prezentat ca sigur deși redactorii spun că au aflat pe surse că e al PSD-ului. Adică, înțelegem că cineva de la PSD le-a pus la dispoziție acest sondaj  dar a dat de înțeles că nu e de la PSD. Despre numărul de repondenți care au făcut obiectul acestui sondaj de opine, marja de eroare și de ce nu modul în care a fost realizat …nicio vorbă. Până la urmă de ce să ai marjă de eroare la un sondaj care e dat ca sigur și în exclusivitate. Mai ales că a ieșit căștigator cine trebuie.

Discuțiile care au avut loc în spațiul virtual după publicarea sondajului respectiv:

Gazeta de Salas va prezinta in exclusivitate rezultatul sondajului efectuat in comuna Salasu de Sus in privinta celor 3 candidati la functia de Primar:

  1. VLAD IOAN – PSD – 37%
  2. TIREA ION – PNL – 41%
  3. HAITAU VIRGIL VALER – ALDE – 22%

Aron Dumitrescu: cine a efectuat sondajul si cand?

Gazeta de Salas: Facultatea de sociologie Petrosani inaintea depunerii candidaturilor!

Aron Dumitrescu: stiau si cine candideaza…

Gazeta de Salas Am aflat pe surse ca a fost comandat de PSD!

Aron Dumitrescu :  probabil dar nu cred ca au expertiza in sondarea opiniei publice. multumesc

Silviu Vlad:  Nedecisi 0% ? Cam grea sociologia asta!

Alin Socaci :  În 11 iunie Ioan Vlad va avea 60 %

Beny Beny : Voi ăștia de la PNL. Cred că v-ați uitat la un film cu Tom si jeri, o să aveți maxim 5%

Iulian Stroia

 

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*