Meniu

SĂLAȘU DE SUS: Candidatul PSD, Ioan Vlad fără emoții în competiția electorală din această comună

Alegerile parțiale din comuna Sălașu de Sus, ce vor avea loc duminica viitoare, pot fi privite prin prisma unui schimb de ștafetă între deputatul Sorin Marica și viceprimarul Ioan Vlad. Spun asta pentru că dacă liberalii hunedoreni s-au decis să meargă pe mâna lui Ioan Tirea, un candidat lipsit de experiență politică și administrativă, ALDE Hunedoara a luat de bun ceea ce a lăsat PSD-ul de rău și vine în fața electoratului cu Virgil Haitău.

Ioan Tirea, un fost polițist și… doar atât

Despre isprăvile candidatului PNL, Ioan Tirea din campania electorală de anul trecut își aduc aminte toți cei care într-un fel sau altul au intrat în aria de “acoperire”  a candidatului. Țâfnos ar zice unii, precum îi șade bine unui fost “purtător de pulan” dacă este să folosesc o metaforă. Amenințător spun cei care au evitat la centimetru “coliziunea” cu un liberal mult prea impozant pentru o comună atât de mică.  Că Ioan Tirea le va promite celor din Sălașu de Sus “marea cu sarea” nu-i greu de anticipat. Singura problemă este însă că, liberalul Tirea nu are nimic în comun cu administrația locală. Pentru că nimeni nu mă poate convinge că dacă ai fost polițist sau milițian( în cazul celor cu state vechi de plată în această instituție sau de ce nu cu apucături mai neortodoxe) ești bun la toate. O fi această profesie una populară dacă este să mă raportez de exemplu numai la puzderia de bancuri cu polițiști sau milițieni, dar asta nu-i suficient. Tocmai de aceea cred că și de această dată liberalii hunedoreni vor constata că profilul candidatului ales să-i reprezinte la aceste alegeri este depășit de ceea ce își dorește electoratul.

Virgil Haitău, candidatul care a făcut stânga către dreapta  

Cu un balans spre dreapta eșicherului politic după ce a activat pe partea stângă, Virgil Haitău candidatul ALDE are toate șansele să se dezechilibreze și să rămână într-un balans continuu după aceste alegeri parțiale. Adică cum ar veni, dacă anul acesta nu a fost să fie cu ALDE peste trei ani poate încerca cu alt partid. Până una alta, ce mai contează doctrina politică când dorința de a candida este atât de mare. Despre activitatea sa ca primar interimar în fruntea comunei Sălașu se Sus istoria n-a consemnat prea multe. Unii spun că atât de mult i-a plăcut primar la Sălașu de Sus, pe cât i-a plăcut să facă mai nimic prin comună.

Ce pare însă că nu a înțeles încă candidatul ALDE Hunedoara, Virgil Haitău este că perioada de interimat pe care a avut-o în funcția de primar la Sălașu de Sus a fost pentru el o șansă pe care a ratat-o. Pentru că din punctul meu de vedere,  Sorin Marica a fost cel care a decontat la alegerile locale de anul trecut cei doi ani în care Haitău a fost lăsat la cârma acestei comune. Cu siguranță însă la aceste alegeri parțiale Virgil Haitău va afla care este valoarea sa electorală.

Iulian Stroia      


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*