Meniu

Dilema PSD-ului la Deva: Noi cu cine candidăm?

Cu o organizație locală existentă doar în scripte, fără lideri, decimată din interior, social-democrații hunedoreni se află în fața unei mari dileme: pe cine ar putea să scoată în față la alegerile parțiale din municipiul Deva. O dilemă din care precum cetățeanul turmentat din schița lui Caragiale, nu vor putea ieși.

Practic, dacă arunci o privire spre pesediștii din primul eșalon nu poți să nu constați că au de multă vreme termenul de valabilitate expirat. În marea lor majoritate sinecuriști pe la “Înalta poartă”, veșnici candidați cu veleități de “popa prostu” la final de campanii electorale, dar întodeauna răsplătiți de partid cu funcții și șofer la scară. O cutumă rămasă de pe vremea înaintașilor de care din păcate acest partid nu se poate debarasa.

Nici tinerețea nu se dovedește a fi o virtute în cazul social-democraților hunedoreni. Tinerii din eșalonul doi proveniți din pepiniera partidului nereușind să treacă de stadiul de “lipitori de afișe”.

Este poate și motivul pentru care acest partid nu a câștigat niciodată Primăria Deva. Paradoxal însă, PSD-ul a reușit  să-și impună primar la Deva, pesedistul Ovidiu Moș preluând frâiele administrației locale.

Mă aștept ca de acest lucru să afle într-un târziu și Mircea Bobora președintele CJ Hunedoara, care după ce le-a dat o “palmă” devenilor la împărțirea fondurilor județene să le ceară să întoarcă și celălalt obraz. E creștinește și vorba aia dacă o fi să dea, nu dă de la el. Se mai răzgândește omul mai ales când în joc e interesul partidului. Până la urmă, de ce să nu plouă cu promisiuni la Deva din partea CJ Hunedoara ?    Păi dacă i-ai dus cu “zăhărelu” pe deveni o dată, de ce să nu crezi că se poate și a doua oară?

Din punctul meu de vedere, PSD-ul poate deține cheile la  porțile cetății atâta timp cât prelungește acest interimat. Spun asta pentru că numele vehiculate pe surse ca fiind posibili candidați  la Primăria Deva sunt atât de nesemnificative încât gluma PSD-ului cu Mircea Bobora președinte la județ pare răsuflată.

Iulian Stroia  


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*