Meniu

Ovidiu Furdui, trădat de liberali la Deva

Proaspăt ales la șefia PNL Deva, Tiberiu Balint pune organizația municipală la „picioarele” senatorului Carmen Hărău

Fără nicio urmă de îndoială, alegerile interne din filiala PNL Deva pot fi catalogate ca un preludiu la „parastasul”  ce urmează a avea loc în 22 aprilie. Data la care vor fi organizate alegerile pentru desemnarea viitorului lider PNL Hunedoara. Din păcate, Tiberiu Balint proaspăt ales la șefia PNL Deva demonstrează că nu se poate rupe de trecut, semnalul dat de noul lider al liberalilor din municipiul Deva dovedind că acesta nu a învățat nimic din dezastrul ultimilor doi ani.

Epoca Moloț” adusă în actualitate de Balint

Să susții în fața membrilor PNL Deva că acest partid a simțit lipsa unui lider precum Mircea Moloț, acest fapt denotă că nici tu, Tiberiu Balint n-ai înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat cu acest partid în ultimii patru ani. Pentru a-i reîmprospăta memoria proaspătului lider al liberalilor deveni îi reamintim faptul că alegerile parțiale din Colegiul Hațeg, când Sorin Marica îl învingea pe Sorin Ștefoni, într-o zonă considerată fief liberal, s-au desfășurat sub bagheta celui căruia acum, Tiberiu Balint îi ridică osanale. Și asta în condițiile în care Mircea Moloț mai deținea încă șefia CJ Hunedoara. Practic, Tiberiu Balint nu face altceva decât să ignore munca primarilor liberali în campaniile electorale și de ce nu să bagatelizeze candidatura lui Ovidiu Furdui la șefia acestui partid. Ori acest lucru este un afront adus primarilor liberali de comună care în toate competițiile electorale au mobilizat electoratul de dreapta și au dat posibilitatea acestui partid să mai reprezinte ceva pe scena politică hunedoreană.

Pentru că nu trebuie uitat faptul că PNL Hunedoara, devenise în ultimii ani, cu mici excepții, un partid al primarilor de comună. Tocmai de aceea, din punctul meu de vedere, Tiberiu Balint nu face altceva decât să se înregimenteze și el în “corul lăudătorilor” lui Mircea Moloț devenit în ultimii doi ani un “cor al bocitoarelor” la capătâiul unui muribund: PNL Hunedoara.

 

 Lucian Heiuș sprijinit de cei care au dus partidul la scoruri umilitoare

 Paradoxal, teoria deputatului Lucian Heiuș privind proiectele personale care au îngenuncheat partidul nu are nicio relevanță pentru acesta atunci când respectivele personaje poltice îi vor pune „pe tavă” șefia partdului. Pentu că este evident că semnalul dat de organizația PNL Deva condusă de Tiberiu Balint poate fi catalogat ca o “lovitură de măciucă“ dată primarului de la Crișcior, Ovidiu Furdui.

Se poate spune astfel că proaspătului senator liberal, Carmen Hărău i se “aliniază astrele” și își va impune fără probleme “ alesul” în fruntea partidului. Astfel și Tiberiu Balint intră în “corul” dirijat de senatorul Carmen Hărău, dovedind că și organizația PNL Deva poate fi, dacă îmi este permisă o astfel de comparație, o prelungire inutilă a celei din municipiul Hunedoara. Lucian Gherman, “unsul” din fruntea PNL Municipiul Hunedoara fiind o „poveste bună de adormit copii”.

Ovidiu Furdui, pierde șefia partidului pe mâna celor care în ultimii ani s-au folosit  de primarii de comună

 Este de “porc” dacă ar fi să utilzez o expresie întâlnită în medii mai puțin academice să crezi că, Tiberiu Iacob Ridzi edillul din Petroșani ar mai reprezenta ceva pentru PNL Hunedoara. Cu un scor obținut la alegerile parlamentare atât de rușinios încât s-au “spart de râs și curcile” din Petroșani,  este clar că Tiberiu Iacob Ridzi nu este perceput ca lider politic de către locuitorii acestui municipiu. Nici nu este de mirare având în vedere pleida de partide pe la care edilul Petroșaniului și-a făcut veacul sau așa cum se spune în popor s-a “prostituat”. Politic vorbind. Aș putea spune chiar că pe  Tiberiu Iacob Ridzi nu “ l-au avut” în partid doar cei care nu l-au vrut. Probabil ăsta este motivul pentru care edilul din Petroșani n-a „prestat” și pe la UDMR. Cu toate acestea fără nicio îndoială Valea Jiului, conform normelor de reprezentare la aceste alegeri interne va avea un cuvânt de spus la aceste alegeri interne. În acest fel, primarii de comună singurii care mai reprezintă ceva pentru acest partid, având în vedere îndărătnicia lor de a lupta pentru PNL Hunedoara, aproape că nu vor conta în aceste alegeri interne. Tocmai de aceea spun că Ovidiu Furdui va pierde șefia partidului pe “mâna” celor care la următoarele alegeri  vor bate la ușa primarilor de comună și le vor explica cât de importanți sunt ei în PNL Hunedoara.

Iulian Stroia

 (Stirea urmatoare) »Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*