Meniu

Cine va fi alesul în PNL Hunedoara ?

Lucian Heiuș, Dorin Gligor, Vasilică Potecă sau Adrian David ?

 Fără nicio îndoială “execuția” lui Florin Roman a resetat jocurile de culise din interiroul PNL Hunedoara. “Scoși de sub papucii” lui Roman de către conducerea centrală, liberalii hunedoreni încep să “scoată capul în lume”,  iar unii dintre ei dau de înțeles că ar fi candidat la șefia partidului și în condițiile în care „bona albaneză” s-ar fi prezentat la alegerile interne din luna aprilie. Greu de crezut acest lucru pentru că cu certitudine preluarea șefiei PNL Hunedoara de către Florin Roman era doar o simplă formalitate.

“Bona albanezăîși bătătorise calea spre șefie

Adus din județul Alba să conducă partidul, Florin Roman a avut plăcuta surpriză de a constata că această filială județeană a PNL-ului  este înțesată cu oportuniști dispuși să facă pe plac șefului. Așa că nu s-a mai dat dus. Profitând de interimatul la șefia PNL Hunedoara, Florin Roman nu a făcut altceva decât să-și netezească calea spre șefia partidului, mimând cu succes misunea sa aproape mesianică în acest partid. Nici măcar rezultatele dezastruoase de la alegerile parlamentare nu l-au făcut să se simtă jenat. Și nici nu avea de ce. Pentru că din partid n-a răzbătut nicio voce care să-i atragă atenția “bonei albaneze” că analizele sale privind rezultatele alegerilor sunt de domeniul SF-ului și nu au nicio legătură cu realitatea. Liberalii hunedoreni s-au complăcut în minciună, fiind mai degrabă convinși de aberațiile spuse de Roman decât de ceea ce credeau cu adevărat. Cu „sprijinul” celor de la București, Florin Roman își încheie astfel „rolul mesianic” pe care l-a avut în acest partid, lăsând în urma sa o organizație liberală debusolată și timorată în fața marelui PSD care în 2016 a spulberat una dintre cele mai puternice organizații județene din țară.

 Cine va fi alesul ? Se pregătește Adrian David să fie “uns” la șefia partidului ?

La modul cum decurg lucrurile în PNL Hunedoara, șefia partdului va fi preluată pe bază de dedicație. Așa cum i-a fost pusă “pe tavă” șefia CJ Hunedoara, surse din interiorul PNL Hunedoara dau de înțeles că “unsul” la șefia partidului nu va fi Lucian Heiuș ci  Adrian David. Adică cum ar veni: nu este pentru cine se pregătește este pentru cine se nimerește.  Degeaba anunță deputatul liberal Lucian Heiuș că are susținerea organizațiilor locale pentru că nu o are. Sau mai bine spus nu are susținere suficientă. Mai mult, în organizațiile care contează  în aceste alegeri interne jocurile încep să fie făcute iar semnalele nu sunt în nicun caz favorabile deputatului liberal.

În ceea ce-i privește pe Dorin Gligor sau Vasilică Potecă candidaturile lor, dacă vor fi, sunt doar de decor.

Cine va fi viitorul președinte al PNL-ului  vom ști cu ceritudine după alegerile interne ce vor avea loc în organizațiile din municipiile Deva și Hunedoara. Pentru că după aceste alegeri tabloul jocurilor de culise va prinde contur. Dacă iese cine trebuie, Adrian David nu va avea nicio emoție la alegerile interne ce vor desemna viitorul lider al PNL Hunedoara.

Iulian Stroia


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*