Meniu

După alegerile locale, liberalii i-au reproșat lui Petru Mărginean că a tras partidul în jos. Noroc cu Mircia Muntean și Răzvan Mareș care la alegerile parlamentare au adus PNL-ul la loc de cinste în municipiul Deva

În urmă cu doar câteva luni, la alegerile locale, Petru Mărginean obținea pentru liberali în municipiul Deva un scor de 25,6 la sută. Cu patru procente peste partid.

Imediat voci liberale din județul Hunedoara au susținut că scorul slab obținut de partid în municipiul Deva a fost cauzat de candidatura lui Petru Mărginean, care n-ar fi fost perceput de electoratul devean ca fiind liberal. Alegerile parlamentare și scorul obținut de PNL în municipiul Deva au dovedit însă ceea ce liberalii nu au vrut să recunoască nici în “ruptul capului”. În municipiul Deva liberalismul a murit de mult.

Cum s-au făcut de minune liberalii cu Mircia… înainte

Fără nicio jenă, vorbind despre criteriile de integritate la tot pasul, liberalii hunedoreni s-au afișat și au defilat cu Mircia Muntean prin tot județul, uitându-se la el ca la o icoană făcătoare de minuni, aproape “născătoare de voturi”.  Sperând probabil ca, Mircia Muntean să nască printre hunedoreni dragostea nețărmurită pentru acest partid.  Mai mult, aș putea spune că liberalii l-au luat în echipă  pe Răzvan Mareș ca și garant al minunii ce urma să fie înfăptuite la Deva. Respectiv ca martor a ce trebuia să devină Mircia Muntean: adică o adevărată “născătoare de voturi”.

Mircia Muntean și Răzan Mareș două “epave” politice

S-a dovedit însă că, așa cum am afirmat în nenumărate rânduri, Mircia Muntean nu este un politician. Că Mircia Muntean ca și politician nu are niciun gram de credibilitate printre electoratul din județ.Pentru că așa cum o spun și oamenii politici, valoarea lor este dată de numărul de voturi obținute.

Poți de exemplu să mergi cu Mircia Muntean la colindat cu capra sau la tăiatu’ porcului . Acolo Mircia Muntean se simte în elementul său. Mai o glumă cu Rușanu sau cu Moloț  și a captat audiența. Nu-l pune pe o scenă să țină un discurs politic. Ori, acest lucru s-a văzut  la Deva când  celor prezenți la o manifestare politică, Mircia le-a vorbit mai mult de răposați( de exemplu de Petru Groza) decât de vii.  În rest, în tot discursul lui Mircia Muntean s-au regăsit clișee de genul: Sărbători fericite, votați PNL că e mai buni decât pesediștii, ura și la gară.

Răzvan Mareș a mimat că ar ști ce vrea dar s-a dovedit că nici măcar n-a avut cu ce

O imagine mai penibilă ca cea a liberalilor,  Lucian Heiuș și Florin Roman privindu-l pe Răzvan Mareș, liderul unui partid despre care pot spune că nu există în județul Hunedoara, cum îndemnă votanții PSRO să-i susțină pe liberali, rar mi-a fost să văd în această campanie electorală. Să crezi că Răzvan Mareș ar reprezenta pe scena politică hunedoreană o voce capabilă să mobilizeze electoratul, trebuie  să fii mai naiv ca un copil de grădiniță.

Ce n-au înțeles însă Florin Roman și Lucian Heiuș este că votanții PSRO nu există și nici nu vor exista vreodată. Scorul obținut de acest partid în Deva nu are nicio legătură cu Răzvan Mareș sau partidul pe care îl conduce. Fapt care s-a văzut la alegerile parlamentare în municipiul Deva. Practic, scorul obținut de PNL Hunedoara la Deva nu este altceva decât scorul partidului. Mircia Muntean și Răzvan Mareș n-au contat în această ecuație.

Iulian Stroia

 

 

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*