Meniu

ÎN SFÂRȘIT ! Coana Leonora a început să-și onoreze promisiunea celor 2.000 de locuri de muncă ! Primul beneficiar este șomerul Arion !

Pentru hunedorenii cârcotași, care-i băteau obrazul coanei Leonora că nu a realizat nimic din cele 2.000 de locuri de muncă promise, iată că acum pe final de mandat, promisiunea prinde contur. Astfel, primul loc de muncă a fost creat și ocupat în mare viteză de șomerul Viorel Arion.

E adevărat, vor exista răutăcioși care vor spune că nu e cine știe ce slujbă, dar decât șomer mai bine distribuitor de ziare “Replica”.

Și, așa cum până și coana Leonora o spune, Arion promite mult și are șanse mari de promovare. De curând a primit chiar și o bicicletă cu care a reușit să crească productivitatea muncii cu 500 la sută, primind drept recompensă un set nou-nouț de 10 bonuri de masă marca ProServ. Cu care, evident, nu are voie să-și cumpere alcool și țigări.

Important însă este faptul că, dincolo de cifrele seci, povestea primului loc de muncă creat de coana Leonora este de-a dreptul înduioșătoare.

Iat-o relatată, pe scurt de însuși Viorel Arion.

“Așa pe la începutul lunii iunie am rămas fără serviciu. Nu tu bani, nu tu șmenuri. Nimic, nimic. La început mi-am zis că e ceva trecător, dar am intrat în iarnă și ăștia de la Forțele de Muncă mi-au zis că toate posturile de primar sunt ocupate pînă în 2020. Mă gândeam cu groază că n-o să am ce pune pe masă și mă și vedeam căutând prin tomberonul din spatele la pizzeriei Roma. Nu mai vorbesc că și nevastă-mea Romanița mi-a zis că la iarnă o să înghețăm de frig că nu o să ne permitem să plătim căldura. Pe la jumatea lui noiembrie eram tot electrocasnic și, când ajunsesem la capătul puterilor, a apărut coana Leonora care mi-a oferit un post de distribuitor de ziare <Replica>. Plec dis-de-dimineață și împart ziare prin oraș. Salariul nu l-am negociat încă pentru că, așa cum a zis și coana Leonora, sunt în perioada de probă”, a povestit Viorel Arion.

Reușita deputatului Carmen Hărău, de a crea primul loc de muncă din cele 2.000 promise, a fost amplu omagiată în paginile ziarului <Replica> fiind prezentată ca o garanție a următoarelor 1.999.

De altfel, și coana Leonora a ținut să spună câteva cuvinte despre activitatea lui Viorel Arion. “La interviu a tăcut ca mutu’. Dar avea privirea inteligentă și am zis că merită ajutat. Mai mult, Arion mi-a spus că în tinerețe vindea ziare și casete audio. Deci e supracalificat în domeniu. Chiar mi-e puțin teamă să nu mă trezezc că îmi face concurență, după ce strânge ceva bani. De aceea, m-am hotărât să-l plătesc numai în bonuri de masă. Pe de altă parte, e adevărat că locul lui de muncă nu e prea sigur și depinde mult de rezultatul la alegeri ”, a ținut să declare coana Leonora.

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare !

Tiberiu Stroia« (Stirea precedenta)Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*