Meniu

PNL Hunedoara: Un partid dezbinat de lupte interne și orgolii nemăsurate

Cu doar o lună înaintea campaniei electorale liberalii hunedoreni dovedesc că nu au învățat nimic din alegerile locale. Cu un lider “parașutat” din Alba Iulia, “tras de sfori” de gruparea condusă de Carmen Hărău, PNL Hunedoara a dat impresia că s-a “scremut să nască” lista pentru alegerile parlamentare. O listă care din punctul meu de vedere confirmă faptul că PNL Hunedoara a ajuns “o unealtă” în mâna unui deputat care deține cheia succesului în politică: puterea financiară. În rest “gargara politică” servită de Florin Roman  pe post de ideologie de partid nu face altceva decât să umple de ridicol un partid care după 12 ani de domnie în județ a lăsat în urma sa sărăcie și obediență față de grupurile de interese care au roit în jurul fostului președinte Mircea Moloț.

Dorin Gligor “spulberat” de Carmen Hărău

Pentru cei care urmăresc cu atenție scena politică hunedoreană nu cred că a existat vreo surpriză în ceea ce privește rocada dintre Dorin Glogor și Carmen Hărău. Mai exact, Gligor a fost nevoit să cedeze deputatului Carmen Hărău primul loc pe lista senatorilor și să accepte poziția a doua la Camera Deputaților. Astfel, dorința deputatului Carmen Hărău a devenit literă de lege în PNL Hunedoara. Practic, un personaj fără calități care să îl recomande ca politcian, cu probleme de imagine în colegiul pe care l-a reprezentat în Parlament, marginalizat vreme de un deceniu în PSD a reușit să se impună fără probleme în fața liberalilor. Ce mecanism a stat în spatele unei astfel de decizii și de ce Roman a riscat să deschidă lista la Senat cu un astfel de personaj politic, este ușor de înțeles pentru marea majoritate a hunedorenilor.

Mărginean “sacrificat” de dragul lui Mircia

O imagine mai grotească decât cea a lui Mircia Muntean înconjurat pe la diverse evenimente de liderii liberali, care condamnă cu vehemență în mod public asocierea partidului cu persoane condamnate sau suspecte de corupție numai mintea lui Florian Roman, Carmen Hărău și de ce nu Lucian Heiuș putea născoci. Câtă credibilitate mai poate avea un lider de partid care acceptă o astfel de asociere ? Chiar a devenit Mircia Muntean politicianul de care depinde viitorul PNL Hunedoara la alegerile parlamentare ? Că Mircia Muntean se apropie de zero ca valoare în privința votului politic la nivelul județului a dovedit-o la alegerile locale. Când “marele PSRO” condus de Răzvan Mareș, secondat de Mircia Muntean nu a reușit să se apropie de un procent în localitățile din județ. Practic, cu excepția municipiului Deva, PSRO-ul nu a existat în preferințele electoratului hunedorean. Deci, unde e “lipiciul” ăla la hunedoreni cu care se laudă Mircia Muntean ?

Și totuși…

Florin Roman interimarul la conducerea PNL Hunedoara a preferat să-l excludă pe Mărginean din partid ca să-i poată face loc lui…Mircia Muntean. Acum că are suficient spațiu vital, Mircia Muntean nu scapă nicio ocazie de a-și expune fizicul de “mare om politic” alături de liberali. Că Alina Gorghiu șefa PNL-ului a evitat să se afișeze în fotografii cu Mircia Muntean pe pagina personală de facebook, asta probabil nu are nicio relevanță pentru Florin Roman. Până la urmă Gorghiu a plecat la București și vorba aia “așa să-i rămână numele” . Ba mai mult, nici politica pe care o face Gorghiu nu depășeșete nivelul la care au coborât ștacheta liberalii hunedoreni.

 Oana Frânc i-a luat „fața primarului de la Crișcior

Dacă privești cu atenție lista PNL Hunedoara pentru alegerile parlamentare, nu există nicio urmă de îndoială că acest partid n-a produs în ultimii ani nicio personalitate politică. Numai așa poate fi explicată prezența în primele patru poziții a unor „liberali” care până de curând activau în alte partide: Carmen Hărău(PSD), Adrian David(UNPR), Dorin Gligor(PDL), Lucian Heiuș(PDL) și nu în ultimul rând Oana Frânc(PSD). Practic, cu excepția lui Adrian Goia primarul de la Hațeg, liberalii cu state vechi de plată au fost aruncați în derizoriu de Florin Roman, fiind deschizători de… final de listă. Să o pui pe Oana Frânc pe poziția a patra și pe Ovidiu Furdui, primarul de la Crișcior să îl arunci pe locul șase asta este din punctul meu de vedere o bătaie de joc la adresa activității unuia dintre cei mai buni primari pe care îi are PNL Hunedoara.   O astfel de decizie luată de Florin Roman mă face să cred  că atunci când Oana Frânc va merge în comuna Crișcior sau în zona Bradului îi va dovedi primarului Ovidiu Furdui că pentru hunedorenii din acea zonă ea reprezintă muuuuult mai mult decât Ovidiu Furdui.

O listă care ridică semne mari de întrebare

Listelele PNL pentru alegerile parlamentare confirmă faptul că “puciul primarilor liberali” a fost confiscat de Florin Roman și Carmen Hărău. Mai mult, Lucian Heiuș cel care trebuia să fie garantul punerii în practică a doleanțelor primarilor liberali s-a dovedit a fi prea mic pentru un război atât de mare. Din punctul meu de vedere pe “albanezul” Florin Roman prea puțin îl interesează ce se va întâmpla cu liberalii hunedoreni după alegerile parlamentare. Are un loc eligibil  asigurat pe listele parlamentare din Alba Iulia, deci nu văd ce ar putea să-l motiveze. Până la urmă omul și-a făcut treaba. A pus partidul în mâinile deputatului Carmen Hărău și i-a convins probabil pe primarii liberali care au organizat “decapitarea” lui Bogdan Țîmpău că vorba aia : “ulciorul spart nu merge de multe ori la apă”. Deci…ura și la gară.

Iulian Stroia

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*