Meniu

HAȚEG: Emoții pentru Marcel Goia, șanse mari pentru Nicolae Timiș

Dacă în urmă cu patru ani Mircea Ioan Moloț, Dan Radu Rușanu și Mariana Câmpeanu reușeau să-l impună pe Marcel Goia la Hațeg, astăzi cele trei personaje politice nu mai reprezintă, în opinia mea, nimic pentru județul Hunedoara. Din contră, atât Mircea Moloț cât și Mariana Câmpeanu  “atârnă” ca o “piatră de moară” de „gâtul” lui Marcel Goia. “Scos din joben” de către liberali la alegerile locale din 2012, Marcel Goia s-a dovedit a fi doar “unealta” prin care Mircea Moloț reușea să-l “îngenuncheze” pe Nicolae Timiș. A fost o „demonstrație de forță” a liberalilor, care conduși de Mircea Moloț  îi dădeau o lecție dură lui Nicolae Timiș, primarul care în urmă cu patru ani îndrăznea să-l critice și să-l acuze pe cel supranumit “baronul județului Hunedoara”.

Cine nu este cu noi este împotriva noastră

Acesta părea să fie sloganul liberalilor hunedoreni în urmă cu patru ani, când puterea lui Mircea Moloț peste județul Hunedoara părea să fie absolută. Nimeni și nimic nu putea să stea în calea acestui personaj care dădea impresia că are la îndemână toate „butoanele” prin care reușea să-i “pună la pământ” pe cei care îi contestau puterea. A fost, din punctul meu de vedere, cea mai neagră  “filă de istorie” din perioada județului Hunedoara, o perioadă pe care sper ca hunedorenii să nu o mai trăiască niciodată.

După patru ani de primărie, Marcel Goia se „tânguie amarnic pe la porțile hațeganilor

Marcel Goia, soluția minune cu care Mircea Moloț venea în fața locuitorilor din Hațeg s-a dovedit a fi echivalentul unei “soluții  Carmol”,  celebrul ingredient medical. Spun acest lucru, pentru că în opinia mea, după patru ani de mandat în fruntea orașului Hațeg, din promisiunile candidatului PNL hațeganii nu s-au ales cu aproape nimic. Adică ceea ce a făcut Marcel Goia în Hațeg este echivalentul unei “frecții cu Carmol la un picior de lemn”.  Cu toate acestea, candidatul PNL nu ratează nici de această dată să promită din nou hațeganilor că în următorii patru ani va face și va drege. Paradoxal însă, deși se laudă cu investițiile lăsate spre finalizare de Nicolae Timiș ca fiind propriile realizări, Marcel Goia “se tânguie” hațeganilor că n-a putut face mai nimic la Hațeg pentru că Timiș l-a lăsat cu datorii. Despre proiecte europene sau fonduri europene atrase în mandatul său, Marcel Goia nu suflă nicio vorbă. Dar așa cum s-a obișnuit acum patru ani, promite că știe cu ce “se mănâncă” și astfel de investiții. Vorba aia, până la urmă și “minciuna-i vorbă”. Cu certitudine însă, ceea ce s-a întâmplat acum patru ani la Hațeg nu mai poate fi posibil. Cu imaginea PNL-ului extrem de șifonată după “desantul” DNA la CJ Hunedoara și cu vizita DNA la primăria Hațeg, unde procurorii au solicitat acte ce vizeză activitatea primarului, Marcel Goia are toate motivele să fie îngrijorat. Dacă mai pun la socoateală și că vremea “baronului Moloț” a apus de mult, pot spune că Nicolae Timiș are toate șansele să câștige un nou mandat de primar la Hațeg.

O campanie fără mesaj și fără răspunsuri la întrebări de interes pentru cetățeni

 “Privim spre viitor”. Acesta este unul dintre mesajele pe care Marcel Goia îl transmite hațeganilor. Este un mesaj care din punctul meu de vedere nu este altceva decât o încercare timidă de a pune “batista pe țambal” pe ceea ce s-a întâmplat la CJ Hunedoara și de ce nu și la Hațeg. Este un mesaj care îmi dă de înțeles să nu mă uit în urmă. Într-un fel îi înțeleg pe liberali, pentru că în definitiv ce ar putea vedea hunedorenii dacă ar privi în urmă la cei 12 ani de guvernare liberală în județul Hunedoara. Legat de Hațeg, nu pot să nu constat că Marcel Goia candidatul PNL nu a dat încă răsunsuri clare la anumite chestiuni care  vizeză strict această comunitate.

 Ce răspuns ar putea primi domnule Goia un locuitor al Hațegului referitor la afirmația dumneavoastră cu privire la faptul că Mircea Moloț din postura de președinte al CJ Hunedoara nu a alocat fonduri pentru aceast oraș până când dumneavoastră nu ați ajuns primar ? Este afirmația dumneavoastră făcută la o emisiune de televiziune. Atunci eu nu pot să nu mă întreb ce interes a avut Mircea Ioan Moloț să blocheze fondurile către această comunitate ? Și de ce nu, ce interes a avut Mircea Moloț ca dumneavoastră să ajungeți primar la Hațeg ? Pentru că sunt sigur că cei din Hațeg nu pot să uite că acum patru ani în acest oraș a avut loc cea mai agresivă campanie electorală. Practic, Nicolae Timiș a fost “crucificat” de liberali în încercarea reușită de altfel de a vă impune la Hațeg.

Ce răspuns ar putea primi de la dumneavoastră domnule Goia un pacient care este nevoit să parcurgă poate și sute de kilometri pentru a-și face un RMN când în urmă cu patru ani putea să-și facă o astfel de investigație la Hațeg ?

Plec de la ideea dumneavoastră că Nicolae Timiș nu a fost bun de nimic. Dar atunci vă întreb ?

Dacă aparatul RMN adus la spitalul din Hațeg de administrația locală condusă de Timiș  a fost o “vechitură” după cum ați dat de înțeles, dumneavoastră ce ați pus în locul acelei vechituri? Un afiș prin care îi îndrumați pe bolnavi să meargă la Hunedoara sau la Timișoara să-și facă un RMN ?. Nu știu, întreb doar?. Asta a fost investiția dumneavoastră în patru ani de mandat la spitalul din Hațeg. Un afiș ?

Ce le puteți spune pacienților care și-au făcut RMN la Hațeg iar medicii din Cluj, Timișoara sau chiar Viena au fost încântați de imaginea foarte clară dată de acel aparat. Că mint sau că sunt oamenii lui Timiș?

Cum a fost posibil ca în patru ani prețul unui metru cub de apă să crească de șase ori ? I-ați lămurit domnule Goia pe hațegani în această privință. Și dacă credeți în sinea dumneavoastră că i-ați lămurit, credeți că ați rezolvat problema ? Tot atâta plătesc domnule Goia. Nu s-au schimbat cu nimic datele problemei.

Tot cu subiect și predicat, în aceiași emisune în care explicați cum Mircea Moloț nu a alocat niciun leu acestui oraș până nu ați ajuns primar, ați precizat că în acel an, CJ Hunedoara a dat Primăriai Hațeg zece miliarde de lei vechi pentru anveloparea de blocuri.

Întrebarea e simplă. Câte blocuri ați anvelopat în patru ani de mandat, domnule Goia ?Le-ați vorbit  celor din Hațeg de marea dumneavoastră performanță de a nu izola termic niciun bloc în patru ani ? Asta în condițiile în care spuneați că v-a dat Mircea Moloț bani de la CJ Huneoara. Le-ați spus celor din Hațeg, cum veți onora o astfel de promisiune(pentru că apare ca și proiect în programul electoral) când dumneavoastră și când ați avut bani nu ați izolat termic niciun bloc ?

Unde sunt cele 1.000 de locuri de muncă promise, domnule Goia ?

Ce spun cei din Hațeg, domnule Goia: Se câștigă bine la fabrica de biciclete deschisă în mandatul dumneavoastră ? Ce le-ați spus când ați fost întrebat de locuri de muncă. Că o să fie bine ? Că o să fie prioritatea dumneavoastră NUMĂRUL UNU ? Să fim serioși. Nici dacă o luați pe doamna senator Mariana Câmpeanu cu dumneavoastră în campanie nu cred că ați mai avea vreo șansă să vă  creadă cineva, atunci când vorbiți de locuri de muncă.

Și nu în ultimul rând, de ce a fost DNA-ul la Hațeg ?

Din declarațiile lui Marcel Goia am înțeles că au fost mai multe sesizări la DNA și că Primăria Hațeg a pus la dispoziția procurorilor mai multe dosare, însumând 15.000 de pagini. Totuși în această campanie electorală, Marcel Goia nu a spus, cu subiect și predicat, care au fost acele lucrări vizate de sesizările făcute la DNA .

Iulian Stroia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*