Meniu

INTERVIU SORIN VASILESCU

”Hunedoara are nevoie ca forțele politice să susțină un set de măsuri concrete pe următorii 12 ani care să ducă la dezvoltarea județului” 

Fostul prefect al județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, aflat pe lista PSD pentru consiliul județean  a vorbit despre Hunedoara și despre cum se poate dezvolta acest județ. Acesta consideră că este momentul ca și județul Hunedoara să înceapă să se dezvolte economic, ca și aici să crească nivelul de trai

REPORTER: Ați fost prefect al județului Hunedoara, cel mai longeviv de la Revoluție încoace, care a fost experiența dumneavoastră din această perspectivă, cum se vede județul Hunedoara de acolo, de la înălțimea funcției respective!?

SORIN VASILESCU:  Da, așa este, am avut onoarea de a fi prefectul cu cel mai lung mandat din ultimii 26 de ani și când spun onoare nu exagerez cu absolut nimic. Înainte de a vă răspunde direct la întrebarea adresată, vă rog să-mi permiteți să mulțumesc, așa cum am mai făcut-o deja, tuturor celor cu care am avut ocazia de a colabora în acești aproape patru ani de zile cât am exercitat funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar mulțumirile mele sunt sincere, dincolo de conveiențe sociale, pentru că nu poți să reziști într-un astfel de post fără susținerea tuturor instituțiilor cu care colaborezi și lucrezi direct în fiecare zi. Ce să vă spun despre cum se vede județul Hunedoara!? Este un județ cu un anumit specific legat de fostul său profil, acela de zonă puternic industrializată. Problemele, cele cu care m-am confruntat direct, nu sunt mai deosebite față de alte județe ale țării. Pe unele le-am cunoscut dinainte, despre altele am aflat ulterior, dar elementul de noutate a fost acela al perspectivei, al unghiului de abordare și de privire asupra lor. Hunedoara este un județ populat cu oameni care așteaptă, pe bună dreptate, să vadă și să simtă că sunt respectați, apărați și ajutați. Există o doză de resemnare și de regret în rândul populației, o dezamăgire legată de ritmul lent de dezvoltare economică, sentiment accentuat de comparația cu zonele vecine județului Hunedoara. Am încercat, cu resursele instituționale pe care le-am avut la dispoziție, să vin în întimpinare unor probleme ale hunedorenilor, să ajut acolo unde am putut și să spun limpede când lucrurile au depășit competențele prefectului. Consider că am reușit, grație colaborării cu instituțiile partenere din județul Hunedoara, să asigurăm liniște, echilibru și seriozitate în actul administrației publice. Sigur, sunt multe aspecte care ar putea și ar trebui să fie mult mai bune, dar nu se pot face toate într-un timp relativ scurt.

REPORTER:    Ați plecat din funcția de prefect și spuneați atunci că e posibil să mergeți în spațiul unor activități economice private, dar vă regăsim pe lista de candidați ai PSD la Consiliul Județean Hunedoara. V-ați răzgândit?

SORIN VASILESCU:       Am revenit în rândurile colegilor mei din PSD imediat după ce Guvernul a dispus, la solicitarea mea, încetarea detașării mele în funcția de prefect. Organizația județeană Hunedoara m-a propus pentru o candidatură la Consiliul Județean, propunere pe care am acceptat-o și ca urmare a susținerii mele de către organizațiile locale din Valea Jiului. Nu m-am răzgândit, este vorba despre o invitație de a munci alături de colegii mei în această campanie electorală la o construcție comună în folosul hunedorenilor. Acesta va fi și un examen personal pe care îl voi susține în fața cetățenilor, al cărui rezultate se va vedea după data de 5 iunie. Dacă votul mă va trimite la muncă în spațiul public sau privat voi face același lucru, adică voi munci în continuare corect și sincer. Personal sunt convins că acum este mai important să spunem oamenilor că e momentul ca și județul Hunedoara să înceapă să se dezvolte economic, ca și aici să crească nivelul de trai, că și aici este nevoie de multă muncă din partea celor care vor conduce județul Hunedoara pentru ca aceste deziderate să se înfăptuiască. Sunt convins că după alegerile locale din acest an echipa PSD va dovedi că se va pune în slujba interesului comun, interesului public.

REPORTER:  Care este oferta dumneavoastră, ce le spuneți oamenilor, pentru că este limpede că oamenii au puțină încredere în oamenii politici.

SORIN VASILESCU:  Aveți dreptate. Vor câștiga în timp acei politicienii care vor dovedi că înțeleg reproșurile cetățenilor ca fiind nemulțumiri acumulate în timp și pe care nu le vor aborda ca fiind chestiuni personale. Oamenii nu au nimic cu politicieni la nivel personal, ei reproșează lipsa de atenție din partea politicienilor. De aceea echipa PSD spune foarte clar că în timp social-democrații au dovedit că știu ce au de făcut pentru a administra țara și că sunt gata, în urma votului, să o administreze în continuare. Eu țin să subliniez că oamenii au nevoie de respect, seriozitate și echilibru, că politica se face pentru oameni, că e nevoie de oameni care să țină la oameni. Mă gândesc serios să invit public, să fac un apel la toate forțele politice ale județului pentru a susține împreună un set de măsuri concrete pe următorii 12 ani care să ducă la dezvoltarea județului acesta. O construcție politică susținută în acest sens va fi cu siguranță un catalizator de dezvoltare al județului. Gradul de atractivitate al județului Hunedoara va fi foarte mare în ceea ce-i privește pe investitori, care vor alege să deschidă unități de producție aici, creând locuri de muncă, știind că vor avea susținerea tuturor actorilor politici. Plus că ar fi și un semnal puternic de seriozitate. Cu o astfel de construcție politică cred că se va răspunde și la întrebarea pertinentă de mai sus referitoare la încrederea în mediul politic.

REPORTER:    O să fiți susținut pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara? Vă doriți funcția asta?

SORIN VAILESCU:     Așteptam întrebarea asta. E greu de anticipat de cineva în acest moment care va fi traseul oricărui candidat de lista de propuneri a PSD. Așa cum s-a spus oficial și de către organizația județeană, aici este o echipă care are ca principal obiectiv câștigarea alegerilor din acest an. Pentru asta este nevoie de un efort comun al tuturor. Să visezi la funcții poate să fie dăunător, atât pentru tine ca individ, cât și pentru echipă, toți muncim pentru a arăta alegătorilor că am avut realizări – și aici mă refer la administrația PSD de la nivel național, cât și la administrațiile PSD de la nivel local -, că avem resurse, că avem oameni serioși și profesioniști care vor munci, așa cum am mai spus, pentru un obiectiv general al județului Hunedoara. Răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră este că nu funcția dă valoare omului, ci invers, de aceea vă mărturisesc că sunt același om pe care l-ați cunoscut și sper să rămân la fel, cel puțin voi face eforturi în acest sens. REPORTER: Care este soluția pentru relansarea economică a județului Hunedoara despre care vorbiți ca o temă central a campaniei dvs.!?

SORIN VASILESCU:     Soluția pentru relansare economică este colaborarea autorităților publice, e nevoie de asta pentru a se construi o infrastructură atractivă pentru mediul de afaceri, astfel încât investitorii să nu mai ocolească județul Hunedoara. Colaborarea aceasta este necesară și e obligatorie să se desfășoare în mod corect, astfel încât investitorii să aleagă Hunedoara ca un județ unde capitalurile lor nu sunt amenințate de corupție, de hoție și de înțelegeri subterane, capitalul nu vine într-un mediu ostil. Vreau să subliniez că parteneriatul autorităților publice este unul important și din perspectiva asigurării serviciilor sociale, de utilități, infrastructură la un preț convenabil, chiar mic, cu condiția să existe voință și puterea de a coagula energiile pozitive din acest județ.

 

 

 

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*