Meniu

“ Marcel Goia a însemnat un dezastru pentru orașul Hațeg”

În patru ani, orașul a pierdut cinci milioane de euro numai în cadrul proiectului de reabilitare a drumurilor POR 2007-2013. De asemenea a pierdut și din punct de vedere economic și al locurilor de muncă

Pentru Nicolae Timiș decizia de a candia pentru un nou madat în fruntea orașului Hațeg nu a fost deloc ușoară. În orașul Hațeg, confruntarea electorală din urmă cu patru ani s-a transformat într-o adevărată luptă. Liberalii conduși atunci de Mircea Ioan Moloț, Mariana Câmpeanu și Radu Rușanu dovedind că o campanie electorală poate fi dusă la extrem. Cu siguranță va rămâne ca o pată neagră pe obrazul orașului Hațeg, gestul morbid al liberalilor de a purta prin centrul orașului o cruce pe care era scris numele lui Nicolae Timiș. Dar …Nicolae Timiș n-a „murit” așa cum poate a fost dorința unora dintre liberali. Mai mult, sondajele de opinie îi dau șanse foarte mari în competiția electorală din acest an.

REPORTER: Domnule Timiș au trecut patru ani de la o campanie electorală care a lăsat urme adânci în comunitatea din orașul Hațeg. O campanie extrem de agresivă care a generat o stare de tenisune și teamă în acest mic orășel. Cum vedeți acele evenimente la patru ani de la desfășurarea lor?

NICOLAE TIMIȘ: Așa cum și cetățenii orașului Hațeg își aduc aminte, în urmă cu patru ani campania electorală a degenerat, liberalii conduși atunci de Mircea Ioan Moloț dovedind că pot face orice doar pentru ca Marcel Goia să câștige. Denigrarea mea, tenisunea  indusă în rândul populației și minciuna au fost “armele” folosite de liberali în acea campanie. Din păcate și spun acest lucru cu toată responsabilitatea și de această dată există o stare de tenisune în oraș dusă din nou la extrem. Sunt oameni care îmi spun că dacă sunt văzuți că stau de vorbă cu mine sau cu soția și prietenii mei sunt apostrofați de primarul Marcel Goia cu o virulență iesită din comun. Din punctul meu de vedere aceste lucruri duc la o stare de tensiune inutilă și trebuie să înceteze imediat. Asta dacă nu cumva trăim într-un “oraș milițienesc”. Ori dacă este așa ar trebui ca acest lucru să fie făcut public ca să știm și noi. De asemenea nu pot să nu remarc faptul că Marcel Goia și-a început campania electorală de mult, strângând semnături prin folosirea  personalului de la primărie, spital și SC Bucura Prest. Fapt care contravine legii.

 R: După patru ani de absență din viața publică, totuși v-ați hotărât să candidați. De ce ați ales să faceți acest pas ?

NT:  În primul rând pentru că foarte mulți dintre cetățenii orașului Hațeg îmi spun acest lucru, iar sondajul de opinie realizat în luna octombrie anul trecut a demonstrat faptul că am o largă susținere din partea lor. Practic, fără să fac publică intenția mea de a candida în acest an la Primăria Hațeg, sondajul a scos în evidență faptul că mai mult de 45 la sută din cetățenii orașului l-ar vota pe Nicolae Timiș primar. În al doilea rând candidez pentru că din păcate pentru locuitorii Hațegului, Marcel Goia a fost un dezastru pentru acest oraș. Nu s-a creat niciun loc de muncă din miile promise. A promis în campanie fabrici de bicilete, de bere de conserve, abatoare și tot ce i-a trecut prin cap. Din păcate nu s-a creat niciun loc de muncă. Mai mult, s-a mutat o fabrică de cablaje de la o hală proprietatea soției mele la fosta fabrica de bere și se laudă că a adus investitori. Ori aceștia erau de zece ani în Hateg, aduși de către mine. Mai mult am lăsat proiecte  „la cheie” pe biroul primarului Goia iar el nu a fost în stare nici măcar să le implementeze. Orașul Hațeg a pierdut circa 10 milioane de euro în acești patru ani. Tocmai de aceea sper ca de data aceasta în campania electorală din acest an dezbaterea să aibă loc doar pe proiecte. Aș vrea ca edilul Marcel Goia să le prezinte cetățenilor orașului Hațeg proiectele care îi aparțin.

R: Care sunt proiectele ratate de actuala administrație locală. Mai exact aflate “la cheie” pe biroul primarului Goia ?

NT: În primul rând un proiect foarte important care din păcate nu a fost implementat de primarul Marcel Goia este cel legat de drumul de centură DN 68-DN 66. Proiectul a fost realizat împreună cu cei de la CNADR,  Direcția Regională Timișoara. Lipsa de implicare a primarului Marcel Goia care a dovedit că nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă administrație locală, a dus la pierderea acestui proiect. Un asemenea proiect debloca traficul de pe cele două artere principale ale orașului, zonă în care sunt aproximativ 300 de case și reducea disconfortul celor care locuiesc în zonă.

În ceea ce privește anveloparea blocurilor, am înțeles că Marcel Goia se laudă că în următorii patru ani se va ocupa de această problemă. Adică le promite oamenilor că va demara astfel de lucrări. Nu pot decât să-i spun că în acești patru ani trebuia deja să aibă cel puțin 20 de  blocuri anvelopate. Și asta pentru că un astfel de proiect a fost demarat de mine pe fonduri europene. Practic n-a făcut nimic în acești patru ani deși a avut proiectul pe masă !

În ceea cei privește pe tineri, Marcel Goia a reușit performanța de a rata un proiect care prevedea construcția a două blocuri ANL cu 120 de apartamente. Acest proiect se afla în faza de implementare, fiind identificate de către noi terenurile și făcute toate demersurile. Acum pe acel loc se găsește o groapă de gunoi. De asemenea tot în ceea ce privește construirea de garsoniere pentru tineri, mai exista un proiect care prevedea construcția unei scări de bloc cu 18 garsoniere, terenul și proiectul fiind predate la cei de la ANL. În mandatul lui Goia nu s-a mai auzit nimic de el. Eu știu că administrația e grea. Trebuie să bați drumuri pe la București pe la ministere sau la Timișoara. Trebuie să stai pe la uși și să te zabați pentru proiectele tale. Probabil Marcel Goia a crezut că administrația se poate face din birou. Ca o concluzie la cele spuse până acum, mai precizez faptul că în ultimii patru ani numai pe proiectul de reabilitare a drumurilor POR 2007-2013, orașul Hațeg a pierdut aproximativ 5 milioane de euro. Dar așa cum am mai spus, Marcel Goia a crezut probabil că administrația se face din birou sau de pe terasele localurilor din Hațeg. Dacă iau în calcul toate proiectele neimplementate de Goia, orașul a pierdut peste 10 milioane de euro. Bani cu care admninistrația orașului Hațeg nu se va mai  întâlni niciodată. Din păcate Marcel Goia a crezut că administrația se face cu ură și răzbunare. Tocmai de aceea, spre deosebire de Goia eu vrea să le spun cetățenilor din Hateg că Nicolae Timiș nu se întorce la primărie pentru a sa răzbuna pe cineva. Se întoarce pentru a eficientiza administrația orașului având în vedere că  următoarea perioadă 2016-2020 este ultima șansă a orașului Hateg de a atrage fonduri europene. Mai ales ca în prezent, Marcel Goia nu are niciun proiect scris. Doar promisiuni și vorbe în vânt.

A consemnat: Iulian Stroia


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*