Meniu

Mircia Muntean își pregătește „parastasul” politic alături de Mircea Moloț

Mircia Muntean a călcat pe ultima fărâmă de demnitate rămasă și secondat de celebrul personaj Jenică s-a dus spășit în “bârlogul lupului”, de unde cu o oarecare timiditate a învățat din nou să rostească cu dragoste numele lui Mircea Moloț. Prezența sa la postul de televiziune locală controlat de cel supranumit “baronul județului”  poate fi comparată cu imaginea din seara accidentului.  Atunci scos din boscheți de polițiștii locali și pus în lumina reflectoarelor , Mircia repeta cu obstinație aceiași frază și părea mai speriat decât cățelul pe care îl ținea în brațe.  “Nu eu am condus…nu am condus eu…”, spunea deputatul știind că acest amănunt poate face diferența între vinovăție și nevinovăție. La aproape un an de la incidentul derulat pe șoseaua de centură, pus în lumina reflectoarelor, în studioul televiziunii locale controlate de Moloț, deputatul Mircia Muntean a făcut același lucru. A repetat la nesfârșit o poveste  cu iz conspirativ sinonimă cu declarațiile sale din urmă cu patru ani când personajele cheie în spusele sale erau: Mircea Moloț și Dan Radu Rușanu.

Anii au trecut iar astăzi Mircia Muntean se află în cea mai ingrată postură din viața sa. Aceea de a se arunca în “brațele” lui Mircea Moloț crezând în sinea sa că astfel poate să-și câștige un nou mandat de primar la  Deva. Din păcate însă, deputatul Mircia Muntean nu reușește să înțeleagă încă că rezultatul bun obținut la alegerile pentru șefia CJ Hunedoara, în municipiul Deva s-a datorat în mare parte aversiunii pe care devenii au avut-o la adresa principalului său contracandidat Mircea Moloț.

“Niciodată să nu spui …niciodată”, a devenit fraza cheie cu care o bună parte a jurnaliștilor hunedoreni încearcă să definească această împăcare istorică. Din punctul meu de vedere însă expresia respectivă nu este altceva decât un preambul la finalul carierei sale politice. Și asta, pentru că Mircia Muntean nu poate exista în politică atâta timp cât nu mai are dușmani. Tocmai de aceea singurul lucru care i-a mai rămas este acela de a deveni istorie… braț la braț cu fostul său dușman, Mircea Moloț.

Iulian Stroia


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*