Meniu

„ EcoSid a preluat serviciul de transport local de la o societate în faliment”

Începând cu data de 1 septemprie 2013, transportul local în municipiul Hunedoara a fost preluat de către societatea EcoSid. Pentru a vă face cunoscut ce a însemnat această decizie a administraţiei publice locale, săptămânalul „VOCEA HUNEDOAREI” l-a intervievat pe Nicolae Baloşin directorul general al SC EcoSid, operatorul serviciului public de transport local.

Reporter:  De la 1 septembrie 2013, aţi preluat transportul local în municipiul Hunedoara. În ce situaţie se afla acest serviciu la data preluării?

Nicolae Baloşin: Din păcate transportul local pe raza municipiului Hunedoara se afla la data preluării de către firma EcoSid într-o situaţie foartea prostă existând sute de reclamaţii din partea cetăţenilor. Nu se respectau cursele, programul orar iar maşinile de transport local erau neîntreţinute şi murdare. Practic, am preluat acest serviciu de la o societate care a stat doi ani în insolvenţă după care a intrat în faliment.  Cetăţenii erau extrem de nemulţumiţi de serviciile pe care le ofera fostul operator de transport, o mare parte dintre aceştia fiind oameni în vârstă care depind în mare măsură de transportul local.

R: De ce nu s-a mers tot pe ideea unui operator privat?

N B: La aceea dată situaţia transportului în municipiul Hunedoara devenise o problemă extrem de sensibilă. Firma care efectua acest serviciu era în faliment existând posibilitatea de a nu mai putea efectua acest serviciu. Mai mult, procedura de atribuire a serviciului  de transport local prin licitaţie este extrem de anevoiasă şi necesită mult timp. De exemplu, o situaţie similară a fost la Deva, unde doar soluţionarea probelemelor legate de constestaţii  a durat un an şi jumătate, iar acum administraţia publică locală organizează o nouă licitaţie. Spre deosebire de municipiul Deva, unde firma care efectuează transportul local îşi îndeplineşte obligaţiile în Hunedoara situaţia era extrem de dificilă şi riscam să ne trezim în situaţia ca acest serviciu să nu mai poată fi efectuat. Practic, procedura mult simplificată aleasă de administraţia publică locală a fost impusă de situaţia existentă şi din punctul meu de vedere s-a dovedit eficientă. De la 1 septembrie 2013 în municipiul Hunedoara avem transport local.

Maria Hogman

 


Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*